Anàlisi nutricional
Conèixer la informació nutricional dels aliments cada vegada és més important. El consumidor vol saber què li aporten els aliments; i els pinsos cada vegada s’han d’ajustar més a les necessitats de les genètiques actuals.
ELAB ofereix un servei d’anàlisi nutricional per conèixer els macronutrients de les diferents matèries primeres, pinsos i aliments.
Seguretat alimentària
Cada vegada és més important la seguretat alimentària dels aliments. Actualment ELAB ofereix l’anàlisi de micotoxines i de residus d’antibiòtics.
Les micotoxines poden aparèixer com a resultat de la contaminació fúngica en les matèries primeres i poden aparèixer als aliments finals. La seva determinació a temps pot estalviar diferents patologies als animals.
ELAB ofereix un servei ràpid de les micotoxines més freqüents (aflatoxines, vomitoxina, T-2, fumonisines, zearalenona i ocratoxina).
Microbiologia
En un aliment podem trobar diferents microorganismes que poden alterar l’aliment o provocar un risc per la persona que els ingereix.
ELAB ofereix l’anàlisi microbiològic per detectar la presència de patògens (salmonella, staphylococcus, listeria,…) o bé de microorganismes indicadors que ens poden ajudar de forma preventiva a detectar possibles presències de patògens.
NIR
El control ràpid i seguiment de les matèries primeres i pinsos compostos és, actualment, l’eix principal en la fabricació i control de pinsos.
ELAB ofereix el servei analític ràpid via NIR i realitza diferents plans de control de NIRs intal·lats en fabriques de pinsos compostos.
Dejeccions ramaderes
Cada cop més el control analític de les dejeccions ramaderes és més important per a respectar i preservar el nostre entorn.
ELAB ofereix l’anàlisis de la càrrega nitrogenada així com diferents anàlisis de la matèria residual així com anàlisis dels microoranismes que hi poden ser presents.